Search

TRYCKLUFTSTANKAR

Vi tillverkar tryckluftstankar efter ert behov, i svart, rostfritt och syrafast material.

Tryckluftstankar är en typ av tryckkärl.

Vi tillverkar tryckluftstankar i svart, rostfritt och syrafast material och i enlighet med tryckkärlsdirektivet (PED).

Tryckluftstankar är en metallcylinder som man kan lagra komprimerad luft i. Luften har högre tryck än vad omgivningen har. Tryckluftstankar gör det enklare att kontrollera tryckluftssystemet och mata ut den mängd tryckluft som behövs.

En bild på två Tryckluftstankar som står utomhus i sommarmiljö.
En bild på en kolsyredrivare som Tätsvets Hedqvist AB har konstruerat.

En första kontakt gällande tryckluftstankar

Tätsvets har specialiserat sig på tillverkning av tryckluftstankar. Vi har kontor i Tumba, Stockholm och företaget har funnits sedan 1964. Under åren har vi samlat på oss erfarenhet, bred kompetens och djup kunskap inom våra områden. Intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss idag så diskuterar vi ditt behov av tryckluftstankar!

 

Användningsområden för tryckluftstankar

Tryckluftstankar, även kända som tryckluftsbehållare, är viktiga inom olika industrier. Dessa tankar används för att lagra och hantera komprimerad luft vid högt tryck. I industriell drift driver de maskiner och utrustning såsom pneumatiska verktyg, materialhanteringsmaskiner och styrningsmekanismer, och säkerställer en jämn tillförsel av tryckluft. I kraftverk lagrar de komprimerad luft som används för att starta och stoppa turbiner och generatorer, reglerande anläggningens funktion. Inom livsmedels- och dryckesindustrin och medicinsk utrustning tillhandahåller de nödvändig tryckluft för hantering och medicinsk utvärdering. Dessutom används de för ren energiproduktion genom energilagringssystem och i industriell automatisering för att driva pneumatiska system.  

 

Bild på en svetsare med grön tröja som svetsar i ett stort rör.

Vanliga frågor och svar om tryckluftstankar

En tryckluftstank är ett tryckkärl som används för att lagra och hantera komprimerad luft under tryck.

Tryckluftstankar används för att lagra och tillhandahålla komprimerad luft för att driva pneumatiska system, verktyg och maskiner.

Vanliga material inkluderar svart stål, rostfritt stål och syrafast stål beroende på användningsområdet och kraven.

Ja, tryckluftstankar måste följa relevanta säkerhetsstandarder och regler, inklusive PED (Pressure Equipment Directive) och nationella regelverk.

Rulla till toppen