Sök

SVETSNING

Svetsning är grunden i vår verksamhet, Vi har erfarenheten och gedigen kunskap.

Vi har lång erfarenhet av svetsning i aluminium, kolstål, rostfritt och duplex. Våra metoder för svetsning är MMA(111), Mig/Mag(131-138), Tig(141, 142), Gas(313) och punktsvets(21). Våra svetsare är certifierade enligt SS-EN 287 och SS-EN 9606 på de normalt förekommande materialgrupperna. Vi tar svetsning på allvar, det är som dom säger ”kvalitet byggs in”. Vårt arbete är till synes ganska enkelt om man bara tittar på ytan men det gäller att styra in kvaliteten för fullgott resultat.

Svetsansvarig

Svetsansvarig är IWS Peter Lundholm som ser till att rätt kvalitet levereras och tillsammans med svetsarna leds arbetet med utvecklingen av svetsteknik, dokumentation och kvalitetsuppföljning.

För att alltid ligga i toppen av kvalitetskurvan undersöker vi kontinuerligt våra svetsar med ultraljudstest (UT) för att se på djupet, penetrantprovning (PT) och magnetpulver (MT) är också vanliga kvalitetskontrollfunktioner vi använder oss av. Vi kallar vid behov även in röntgen, allt för att säkerställa kvaliteten.

Svetsare med mask som svetsar.
Svetsare svetsar stora tankar i en verkstad.

Svetsning med kvalitetssäkrad styrning

Vår verksamhet är kvalitetsstyrd och alla våra svetsare är certifierade. Kraven på kvalitet ökar ständigt från alla intressenter – kunder, myndigheter och organisationer ställer höga krav och regelverket uppdateras ständigt för att säkra en hög standard.

Våra svetsare är certifierade efter kvalificerad utbildning och utvärdering, som du kan läsa mer om här.

Vi svetsar en mängd olika material

På Tätsvets har vi breda kunskaper och lång erfarenhet som bl a innefattar svetsning av rostfria material, en av våra främsta specialiteter. Vår personal är certifierad för denna typ av arbete vilket gör att du kan lita på såväl resultat som att säkerhetsnivån säkerställs för såväl personal som kund. Vi utför även certifierad svetsning av syrafast och svart material.

Välkommen att kontakta oss för offert eller mer information om våra tjänster inom svetsning.

Arbetare som använder en vinkelslip.
Rulla till toppen