Sök

SKRÄDDARSYDDA TRYCKKÄRL

Skräddarsydda tryckkärl enligt dina behov, vår specialitet. Vi erbjuder skräddarsydda tryckkärl efter dina behov.​

Detta är vad vi faktiskt är bäst på, att tillsammans med kund ta fram ett kärl för de behoven som finns. Våra tryckkärl tillverkas i enlighet med tryckkärlsdirektivet (PED) i svart, rostfritt och syrafast material. Om du har en färdig ritning hjälper vi dig att kontrollera den och att tillverka tryckkärlet. Har du ingen konstruktionsritning kan vi hjälpa dig att ta fram godkända ritningar och sedan sköta tillverkningen av kärlet.

En första kontakt gällande skräddarsydda tryckkärl

Tätsvets har en bred erfarenhet av att arbeta med skräddarsydda tryckkärl. Företaget startades redan 1964 och vi har kontor i Tumba, Stockholm. Vi har under åren samlat på oss erfarenhet och djup kunskap inom våra kompetensområden. Intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss idag så diskuterar vi ditt behov av skräddarsydda tryckkärl!

 
En bild på ett legoarbete i en verkstad som Tätsvets Hedqvist AB har konstruerat.

Vår kapacitet för tillverkning av tryckkärl

Vår produktionsanläggning har kapacitet att tillverka tryckkärl med en diameter på upp till 3 meter och en maximal längd på 18 meter. Vi använder material av hög kvalitet, inklusive:  

Rostfritt stål (1.4301) 

Rostfritt stål 1.4301 även känt som AISI 304 eller enligt den europeiska beteckningen EN 1.4301 är en av de mest använda och mångsidiga rostfria stålsorterna. Det kännetecknas av dess utmärkta korrosionsbeständighet, hållbarhet och formbarhet. Här är några viktiga egenskaper för rostfritt stål 1.4301: 

Egenskaper 

– Korrosionsbeständighet: Rostfritt stål 1.4301 är utmärkt mot korrosion och oxidation, vilket gör det lämpligt för användning i fuktiga och aggressiva miljöer. 

– Hållbarhet: Det har en hög draghållfasthet och är tåligt mot mekanisk påverkan och slitage. 

– Formbarhet: Det kan enkelt formas och svetsas, vilket gör det mångsidigt och enkelt att bearbeta. 

– Hygieniskt: På grund av dess icke-porösa yta är det lämpligt för användning inom livsmedels- och medicinska tillämpningar. 

Syrafast stål (1.4404)  

Syrafast stål, med den europeiska beteckningen 1.4404 är en stålsort som är särskilt utformad för att stå emot korrosion från syror och aggressiva kemikalier. Här är några viktiga egenskaper för syrafast stål 1.4404: 

Egenskaper 

– Hög korrosionsbeständighet: Detta stål är konstruerat för att tåla korrosion från syror och kemikalier, vilket gör det extremt motståndskraftigt mot rost och korrosion. 

– Hållbarhet: Syrafast stål 1.4404 har en hög draghållfasthet och bibehåller sin struktur och hållbarhet även i krävande miljöer. 

– Temperaturtålighet: Det kan hantera höga temperaturer och används ofta i applikationer där termisk stabilitet är viktig. 

– Hygieniskt: På grund av dess icke-porösa yta är det lämpligt för användning inom livsmedels- och medicinska tillämpningar. 

Tryckkärlsstål (P265GH) 

Tryckkärlsstål såsom P265GH är en speciell stålsort som är utformad för att användas i konstruktionen av tryckkärl som hanterar höga temperaturer och tryck. Här är några viktiga egenskaper för tryckkärlsstål P265GH: 

Egenskaper 

– Hög temperaturbeständighet: Tryckkärlsstål P265GH har utmärkt förmåga att behålla sina mekaniska egenskaper vid förhöjda temperaturer, vilket gör det idealiskt för tryckkärl som utsätts för höga temperaturer. 

– Hållbarhet: Det har en hög draghållfasthet och tål högt tryck, vilket är avgörande för pålitlig drift av tryckkärl. 

– Svetsbarhet: Tryckkärlsstål P265GH är svetsbart och kan enkelt formas och bearbetas.  

Oavsett om du behöver tryckkärl för processindustrin, energisektorn, livsmedels- och dryckesindustrin eller någon annan tillämpning, kan vi leverera skräddarsydda lösningar som uppfyller de högsta standarderna för kvalitet och säkerhet. 

Vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar och leverera produkter som inte bara uppfyller dina krav utan även förbättrar din verksamhet. Med Tätsvets som din partner kan du vara säker på att du får pålitliga och skräddarsydda tryckkärl som är perfekta för din specifika uppgift. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och låt oss hjälpa dig att ta ditt projekt till nästa nivå. 

Vanliga frågor och svar om tryckkärl

Skräddarsydda tryckkärl är behållare som tillverkas enligt specifika krav och behov hos kunden, anpassade för en särskild uppgift eller applikation.

Begränsningarna kan vara kopplade till materialval, storlek och tekniska komplexiteter. Det är viktigt att diskutera dessa begränsningar med tillverkaren.

Ja, vi hjälper dig att ta fram godkända konstruktionsritningar baserat på dina krav och behov.

Processen innefattar att samarbeta med kunden för att förstå deras behov, skapa skräddarsydda konstruktionsritningar och genomföra tillverkning enligt dessa specifikationer.

Skräddarsydda tryckkärl möjliggör precision och optimal prestanda eftersom de designas och tillverkas för att passa exakt till kundens specifikationer och krav.

Dimensionerna varierar, men i allmänhet kan skräddarsydda tryckkärl ha en diameter på 3 meter och en maximal längd på 18 meter, beroende på behov.

Vanliga material inkluderar rostfritt stål (1.4301), syrafast stål (1.4404) och tryckkärlsstål (P265GH) beroende på applikation och krav.

Rulla till toppen