Sök

ROSTFRIA TANKAR

Rostfria tankar

Vi tillverkar rostfria tankar utifrån dina behov. Det rostfria materialet är ett bra val för dig som vill ha hygieniskt hållbara produkter.

Rostfritt stål är en grupp av olika stålsorter som har hög resistens mot rost. Man använder sig av lämpliga metallblandningar som man smälter samman för att skapa den höga resistensen mot rost. Det rostfria stålets förmåga att motstå rostangrepp beror på att de påverkas mindre av olika miljöfaktorer som exempelvis luft och vatten. Rostfritt stål har krom som huvudlegeringsämne som också är en bidragande faktor till att tankarna inte rostar.

Lätthanterliga och flexibla

Våra tankar är mycket populära, bland annat för att de är lätta att använda och mycket flexibla. Att de är rostfria och tål temperaturerna gör att de ofta används för att förvara farliga material och substanser. Våra rostfria tankar finns i ett flertal former och storlekar, allt från mindre tankar till varianter som är avsedda för storskaligt industriellt bruk.

En första kontakt gällande rostfria tankar

Tätsvets har specialiserat sig på tillverkning av rostfria tankar. Företaget har funnits sedan 1967 och vi har under åren samlat på oss erfarenhet och djup kunskap inom våra kompetensområden. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss idag så diskuterar vi ditt behov av rostfria tankar!

Rostfria tankars användning inom industrin

Rostfria tankar utgör en viktig komponent inom en mängd olika industrier och spelar en avgörande roll för lagring, hantering och transport av olika typer av material. Deras användning sträcker sig över ett brett spektrum av applikationer och är avgörande för att stödja produktionsprocesser och förvara både råmaterial och färdiga produkter på ett säkert och hygieniskt sätt.

  • Inom livsmedelsindustrin är rostfria tankar oumbärliga för lagring av en mängd olika livsmedelsprodukter, inklusive mjölk, juice, oljor och andra vätskor. Deras hygieniska egenskaper och motståndskraft mot korrosion gör dem idealiska för att säkerställa att lagrade produkter hålls fräscha och säkra för konsumtion.
  • Inom kemisk industri används rostfria tankar för lagring och hantering av olika kemikalier och reagenser. Deras korrosionsbeständighet och förmåga att motstå frätande ämnen gör dem till ett säkert alternativ för lagring av farliga ämnen och för att undvika kontaminering.
  • Inom läkemedelsindustrin används rostfria tankar för att producera, lagra och transportera läkemedel och medicinska produkter. Deras hygieniska egenskaper och möjlighet att rengöras noggrant gör dem till ett pålitligt val för att säkerställa produktkvalitet och överensstämmelse med reglerande standarder.
  • Rostfria tankar används också inom vatten- och avloppsindustrin för lagring och hantering av dricksvatten, avloppsvatten och kemikalier som används i reningsprocesser. Deras hållbarhet och långa livslängd gör dem till ett kostnadseffektivt alternativ för att möta behoven inom denna sektor.

Oavsett applikation är rostfria tankar avgörande för att säkerställa en säker, effektiv och hygienisk lagring och hantering av material inom olika industrier. Genom att välja rätt storlek, design och material för tankarna kan företag säkerställa optimal prestanda och säkerhet i sina processer.

Rulla till toppen