TRYCKKÄRL

Tryckkärl helt enligt dina behov

Vi tillverkar tryckkärl enligt tryckkärlsdirektivet (PED AFS2016-1AFS2016-2) i material som svart (kolstål), rostfritt och syrafast material enligt era ritningar. Saknar du färdiga ritningar kan vi hjälpa till med att ta fram godkända konstruktionsritningar. På Tätsvets tillverkar vi ex. tryckkärl för miljöarbete, rostfria tryckkärl, ångpannor, expansionskärl och tryckluftstankar.

Ett kärl blir ett tryckkärl så fort det interna trycket över eller understigen 0,5bar och skall då falla under tryckkärlsdirektivet. Direktivet PED kräver att de grundläggande säkerhetskraven ESR uppfylls men visar inte hur. Vi följer den harmoniserade standarden EN 13445 för konstruktion, tillverkning och kontroll för att uppfylla samtliga krav i PED. Klassningen av kärlet styrs av dess innehåll (fluid) tillsammans med diameter och tryck.

Kärl med kvalitet.

Alla våra tryckkärl tillverkas enligt tryckkärlsdirektivet. Produkterna genomgår en noggrann kontroll innan de godkänns för leverans. Kraven är höga och för oss är en hög kvalitet ett måste. Du kan med andra ord känna dig trygg med Tätsvets som leverantör. Vi har lång erfarenhet, ett brett kunnande, full täckning av alla WPQR och svetsarprövningar som krävs för tillverkningen för de vanligaste stålsorterna..

Skräddarsydda tryckkärl.

På Tätsvets erbjuder vi självklart skräddarsydda tryckkärl. Vi tar fram dem i enlighet med dina ritningar men självklart kan vi också hjälpa dig att ta fram godkända konstruktionsritningar och beräkningar. Om du redan har ett tryckkärl kan vi hjälpa dig med reparationer och ombyggnader av det. Vid förfrågan utförs även en tryck- och täthetskontroll av ett ackrediterat organ. Låt oss veta hur du vill ha det! Är du osäker kring vad du behöver hjälp med så reder vi gladeligen ut det tillsammans med dig. Vi finns här för dig!

 

Kontakta oss idag så vägleder vi dig i ditt behov.

Tätsvets har en bred erfarenhet av tryckkärlstillverkning, olika kärl och tankar i kolstål, rostfritt och syrafast material. Företaget har funnits sedan 1964 och vi har vårt kontor i Tumba, Stockholm. Under åren har vi samlat på oss erfarenhet, djup kunskap och bred kompetens inom våra områden. Intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss idag så diskuterar vi ditt behov!

Rostfritt kärl

Tryckluftstankar

Skräddarsytt

Ångpanna

Scroll to Top