Sök

OM TÄTSVETS

Svetsning och tillverkning av tryckkärl, behållare och tankar sedan 1964

På Tätsvets har vi lång erfarenhet av svetsning och tillverkning av tryckkärl, cisterner, behållare och tankar. Vi arbetar med svetsmetoderna MMA, Mig/Mag, Tig och punktsvets. Våra svetsare är certifierade enligt SS-EN 287.

Tätsvets Hedqvist AB startades redan 1964 av Göran Hedqvist, då under namnet Ing. firma Göran Hedqvist AB. Tillverkningen var från början inriktad på tillverkning av tryckluftsbehållare till bland annat Greiff, Ingerssoll-Rand och Svenska Luftkompressor AB.

1968 inleddes ett samarbete med uppfinnaren Joel Liljendahl, som hade patent på slutna sanitetssystem, och företaget Vakuumsystem AB för tillverkning av vakuumtoalettankar. 1969 såldes licensen till AB Electrolux, som utvecklade systemet till fartyg och järnvägsvagnar. 

Därefter har vi tillverkat hundratals vakuumtoalettankar till fartyg runt om i världen, vilka testats av bland annat Lloyd’s Register och Det Norske Veritas. Vi har även levererat tankar till otaliga campinganläggningar och villor/fritidshus.

Företaget drivs vidare av Stig Hedqvist (son till Göran) mellan 1987-2015. År 2015 övertogs bolaget av Peter Lundholm, Rikard Tjärnberg & Mikael Wiklund.

Peter Lundholm är IWSáre (International Welding specialist) och har mångårig erfarenhet inom svetsning och framförallt inom kvalitetskontroll, gällande standarder, svets & metallurgi.

Rikard Tjärnberg har hela sitt liv arbetat inom skärande bearbetning, ett viktigt tillskott då flertalet tankar och kärl behöver specialanpassade anslutningar. Han har självklart också prövningar enligt SS-EN 9606-1.

Mikael Wiklund är drivande ägare till JWK, en redovisningskoncern och har god hand om den ekonomiska delen. Arbetet kommer fortsätta att fokusera på tryckkärlstillverkning, cisterner, tankar kärl och behållare, med en ökande fokusering på kvalitetskontroll.

Rulla till toppen