Sök

ROSTFRIA TRYCKKÄRL

Tryckkärlstillverkning av rostfria tryckkärl, behållare, trycktankar enligt PED (AFS2016-1, AFS2016-2)

Vi tillverkar rostfria tryckkärl och trycktankar enligt tryckkärlsdirektivet (PED). Det rostfria material gör produkterna hygieniskt hållbara och de passar bra till exempelvis tryckkärl för hushållsvatten och livsmedel.

Vår tryckkärlstillverkning i rostfritt stål gäller austenitiskt, syrafast, ferritiskt, martensitiskt, duplex material. Rostfritt stål är en grupp av olika stålsorter som har hög resistens mot rost. För att skapa den höga resistensen mot rost använder vi oss av lämpliga metallblandningar som smälts samman. Det rostfria stålets förmåga att motstå rostangrepp beror på att de påverkas mindre av olika miljöfaktorer så som luft och vatten. Rostfritt stål har krom som huvudlegeringsämne som också är en bidragande faktor till att de inte rostar.

En bild på ett ROSTFRITT KÄRL i inomhusmiljö.
En bild på ett skräddasydd rostfritt tryckkärl som står utomhus.

Skräddarsydda tryckkärl.

På Tätsvets erbjuder vi självklart skräddarsydda tryckkärl även i rostfritt. Vi tar fram dem i enlighet med dina ritningar men självklart kan vi också hjälpa dig att ta fram godkända konstruktionsritningar och beräkningar. Om du redan har ett tryckkärl kan vi hjälpa dig med reparationer och ombyggnader av det. Vid förfrågan utförs även en tryck- och täthetskontroll av ett ackrediterat organ. Låt oss veta hur du vill ha det! Är du osäker kring vad du behöver hjälp med så reder vi gladeligen ut det tillsammans med dig. Vi finns här för dig!

Kontakta oss idag så vägleder vi dig i ditt behov.

Tätsvets har en bred erfarenhet av tryckkärlstillverkning, olika kärl och tankar i kolstål, rostfritt och syrafast material. Företaget har funnits sedan 1964 och vi har vårt kontor i Tumba, Stockholm. Under åren har vi samlat på oss erfarenhet, djup kunskap och bred kompetens inom våra områden. Intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss idag så diskuterar vi ditt behov!

En bild på ett rostfria tryckkärl som står utomhus.

Användningsområden rostfria tryckkärl

Rostfria tryckkärl används inom olika industrier och tillämpningar där behovet av att lagra och hantera vätskor eller gaser under tryck kräver material som är korrosionsbeständiga och hygieniska. Här är några vanliga användningsområden för rostfria tryckkärl: 

Livsmedels- och dryckesindustrin: Rostfria tryckkärl används för att lagra och transportera livsmedelsprodukter som mjölk, juice, vin, öl och andra drycker. Dessa kärl är korrosionsbeständiga och uppfyller höga hygienkrav. 

Kemisk industri: I kemiska processer krävs ofta hantering och lagring av frätande eller reaktiva ämnen. Rostfria tryckkärl används för att säkerställa att inga korrosionsprodukter kontaminerar processerna. 

Farmaceutisk industri: Rostfria tryckkärl används för att lagra och producera läkemedel och farmaceutiska produkter där rena och hygieniska förhållanden är avgörande. 

Petrokemisk industri: Inom olje- och gasindustrin används rostfria tryckkärl för att lagra och transportera olika kemikalier och bränslen. 

Vatten- och avloppsbehandling: Rostfria tryckkärl används i vattenreningsanläggningar för att hantera kemikalier och behandla vatten. 

Energiindustrin: Inom energiproduktionen används rostfria tryckkärl för att lagra och distribuera olika vätskor och gaser som används i processer som kraftverk och kylningssystem.  

Det är viktigt att notera att användningsområdena för rostfria tryckkärl kan variera beroende på deras specifika konstruktion och egenskaper samt de krav som ställs inom olika branscher. Rostfritt stål används på grund av dess motståndskraft mot korrosion och förmåga att uppfylla höga hygienkrav, vilket gör det till ett vanligt val för tryckkärl i många industrier. 

Vanliga frågor och svar om rostfria tryckkärl

Rostfria tryckkärl är behållare konstruerade av rostfritt stål för att lagra och hantera trycksatt vätska eller gas.

Rostfria tryckkärl erbjuder utmärkt korrosionsbeständighet, hög hållfasthet och hygieniska egenskaper, vilket gör dem idealiska för olika industriella och kommersiella tillämpningar.

De används inom livsmedelsindustrin, kemisk industri, farmaceutisk produktion och andra områden där korrosionsbeständighet och hög hygienstandard krävs.

Tillverkningsprocessen innefattar svetsning och formning av rostfritt stål, följt av stränga kvalitetskontroller för att säkerställa överensstämmelse med säkerhetsstandarder.

Fördelarna inkluderar lång livslängd, lägre underhållskostnader, korrosionsbeständighet, och möjligheten att upprätthålla höga hygienstandarder.

Rengöring och underhåll innefattar vanligtvis användning av specialrengöringsmedel, regelbundna inspektioner för att upptäcka korrosion och reparation av eventuella skador.

Begränsningar kan inkludera högre initiala kostnader jämfört med andra material och särskilda krav för svetsning och tillverkning för att säkerställa korrekt prestanda.

Rulla till toppen