ROSTFRIA TRYCKKÄRL

Tryckkärlstillverkning av rostfria tryckkärl, behållare, trycktankar enligt PED (AFS2016-1, AFS2016-2)

Vi tillverkar rostfria tryckkärl och trycktankar enligt tryckkärlsdirektivet (PED). Det rostfria material gör produkterna hygieniskt hållbara och de passar bra till exempelvis tryckkärl för hushållsvatten och livsmedel.

Vår tryckkärlstillverkning i rostfritt stål gäller austenitiskt, syrafast, ferritiskt, martensitiskt, duplex material. Rostfritt stål är en grupp av olika stålsorter som har hög resistens mot rost. För att skapa den höga resistensen mot rost använder vi oss av lämpliga metallblandningar som smälts samman. Det rostfria stålets förmåga att motstå rostangrepp beror på att de påverkas mindre av olika miljöfaktorer så som luft och vatten. Rostfritt stål har krom som huvudlegeringsämne som också är en bidragande faktor till att de inte rostar.

 

Skräddarsydda tryckkärl.

På Tätsvets erbjuder vi självklart skräddarsydda tryckkärl även i rostfritt. Vi tar fram dem i enlighet med dina ritningar men självklart kan vi också hjälpa dig att ta fram godkända konstruktionsritningar och beräkningar. Om du redan har ett tryckkärl kan vi hjälpa dig med reparationer och ombyggnader av det. Vid förfrågan utförs även en tryck- och täthetskontroll av ett ackrediterat organ. Låt oss veta hur du vill ha det! Är du osäker kring vad du behöver hjälp med så reder vi gladeligen ut det tillsammans med dig. Vi finns här för dig!

Kontakta oss idag så vägleder vi dig i ditt behov.

Tätsvets har en bred erfarenhet av tryckkärlstillverkning, olika kärl och tankar i kolstål, rostfritt och syrafast material. Företaget har funnits sedan 1964 och vi har vårt kontor i Tumba, Stockholm. Under åren har vi samlat på oss erfarenhet, djup kunskap och bred kompetens inom våra områden. Intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss idag så diskuterar vi ditt behov!

Scroll to Top